Kawan Baek

Saturday, 29 August 2015

KEJAYAAN BEKERJA DARI RUMAH

Assalamualaikum semua.
hi hi korang sihat?
semalam tengah syiokk dok melayari facebooking terjumpa satu artikel yang ditulis oleh puan Roslinda Arifin.

Tajuk 10 TIP KEJAYAAN BEKERJA DARI RUMAH

So,tangan pon gatal la nak share kat blog.mana tahu ada pembaca yang tengah nak cari jalan untuk menjana pendapatan khususnya (eh betul ke eja) surirumah.ye la kan lepas settlekan kerja rumah boleh usha-usha meniaga ke pulak kan.rezeki masing-masing.kalau dah tertulis yang rezeki kita ni ada dalam bidang perniagaan kan.

Sebenarnya,acik sendiri bercita-cita nak menceburi diri dalam bidang perniagaan.Laa ni tengah kumpul maklumat,ilmu,dan seangkatan dengannya.Ye la nak berniaga ni kena ada ilmu, dan lagi satu kena rajin. kalau hang nak meniaga tapi malas nak menjual tak kemana cheq oii.

So,tak mau cakap panjang meh baca kat bawah ni okaii.

10 Tip Kejayaan Bekerja dari Rumah
============================
1. Menyediakan tempat kerja khas yang selesa
Perkara ini penting, jika boleh perlu cukup semuanya. Ada komputer, ada printer dan beberapa keperluan asas. tidaklah perlu terlalu luas, cukup jika anda selesa.
Pastikanlah tempat yang anda sediakan tu mempunyai maje yang selesa untuk anda mulakan kerja. Tempatkan semua benda yang berkaitan kerja je. Kalau boleh buatlah dalam bilik khas yang kurang gangguan bising. INGAT..anda perlu bekerja walaupun di rumah bukan berbaring dan menharapkan duit masuk.
.
.
2. Bekerja mengikut waktu.
Jangan anda rasa anda bekerja kat rumah dan anda boleh sesuka hati bila nak mulakan kerja. kalau boleh buatlah macam pergi kerja biasa tu. masuk waktu kerja. Masuk jam 9 dan keluar jam 5. Ingat anda perlu bekerja, walaupun di rumah. Kalau boleh hantarlah anak-anak ke rumah pengasuh, disiplinlah diri, jangan asik nak ke pasar je. mana kerja nak menjadi dan nak siap.
.
.
3. Hubungan dengan kerja secara berterusan
Anda cuma bekerja dari rumah, jadi pastikan anda membuka email anda secara berkala. Jaga hubungan dengan pelanggan atau bos anda.
.
.
4. Ambil masa rehat
Untuk anda memastikan momentum yang berterusan anda perlu mengambil waktu rehat. contohnya ambil lah waktu makan tengah hari setiap hari. Bila anda mengambil masa rehat yang teratur kualiti kerja yang anda hasilkan pasti lebih hebat.
.
.
5. Jangan dibersihkan.
Itu sebabnya saya minta anda menyediakan tempat yang sesuai dan selesa untuk anda buat kerja. kadang-kadang anda tak lah perlu bersihkan setiap hari, anda perlukan mod untuk bekerja. biarkan bersepah...
.
.
6. Disiplin
Kalau nak buat perjumpaan , cuba buat waktu rehat atau makan tengah hari. jangan asik nak jumpa orang tak ikut waktu. Anda perlu bekerja kuat ya.
.
.
7. Tinggalkan rumah sehari dalam seminggu
tip ni memang pelik sikit, dah setiap hari anda duduk rumah, tidur pun kat rumah, makan pun kat rumah, kerja pun kat rumah. jadi tentu anda akan BOSAN. saya syorkan untuk anda pilih lah satu hari dalam seminggu untuk keluar dari rumah. Anda akan rasakan kelainannya.
.
.
===================
8. Buat kerja secara rutin
===================
1. Bangan tidur,
2. Bersihkan diri, mandi dan bersiap. jangan tak gosok gigi terus buat kerja.
3. Buat sarapan
4. Masuk tempat kerja
5. Buat panggilan pelanggan
6. Tengah hari pergi makan tengah hari dan jumpa kekawan
7. Balik jam 2 buat kerja balik
8. jam 5 berhenti kerja dan siapkan kerja jangan bertangguh
9. list kerja apa nak dibuat esoknya
10. ulang langkah pertama.
.
.
9. Buat kerja anda.
Jangan pula , mentang-mentang anda kerja dari rumah anda volunteer buat kerja yang tak perlu anda buat sebagai contoh anda terima anak jiran untuk letak rumah anda. ini betul...kerja-kerja yang selalu orang lain buat jangan pulak anda yang buat. faham kan yang ni.
.
.
10.Stay professional
Walaupun anda kerja dari rumah ..ingat anda perlu bertanggungjawab seperti anda bekerja di office.
Sebenarnya banyak lagi nak tulis dan nak beri tip nya. saya selalu ingat mak pesan " beri pada mereka yang meminta dan memerlukan dan jangan minta pada mereka yang tak mahu memberi ". sebab tu saya minta banyak like.
share lah secara percuma supaya ramai orang boleh dapat manfaatnya. tiru dan copy lah sesuka hati yang boleh sebab saya tahu mudah-mudahan ianya menjadi saham bagi saya.
saya tahu ...buat baik bukan tentu dapat pahala. tapi mak pesan " bersabar dan teruskan ".
‪#‎coachbahar‬

So,dah baca kan. kena applykan je yea.
okaii G.O.O.D.L.U.C.K yea.

XOXO

Tuesday, 25 August 2015

EMMA PEARL WHITENING BODY CREAM

EMMA PEARL WHITENING BODY CREAM

Fungsi:
- Memutihkan seluruh badan
- Melembutkan kulit badan
- Boleh disapu di tempat yang gelao seperti bawah lengan & celahan peha dan ketiak
- Mencerahkan kulit sekata
- Melembapkan kulit yang kering
- Memperbaiki struktur kulit yang rosak akibat pancaran matahari

Berat: 180ml

Cara Penggunaan:
1) Selepas badan sapu seluruh badan/bahagian badan yang gelap dengan emma whitening body cream.
2) biarkan selama 10-15 minit
3) kemudian urut selama 30 saat utk penyerapan sempurna









HARGA: RM 45.00
pos rm6.40sm, ss add rm10.80ss

BERMINAT BOLEH WHATSAP:

whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
 

GLOW GLOWING BEAUTY SKIN

assalamualaikum semua. hari ini nak review sikit pasal satu produk ni. produk ni memang awesome.chewaahh dah macam iklan TV kan. takdak aih. meh nak habaq produk yang meletop ni.
 
GLOW GLOWING BEAUTY SKIN




1- COLLAGEN GLUTA Q 10 SOAP
– membersih kulit wajah
– menanggalkan sel2 kulit mati
– menegangkan kulit wajah dan melembapkan kulit
– wajah akan terasa bersih, segar dan bermaya
– menghaluskan dan mencerahkan kulit
– mengurangkan keduta/ garis penuaan
– dengan collagen gluta Q 10 soap wajah akan kelihatan muda setiap masa


2- DAY -PINKY BEAUTY
– melindungi kulit wajah dari sinar uv
– menghilangkan flex hitam
– menjadikan tonasi kulit lebih sekata
– menghalus & melicinkan kulit


3- NIGHT GLOW
– menghilangkan flek hitam
– menjadikan tonasi kulit lebih sekata
– menghalus, melicinkan dan mengebukan kulit wajah
– mengurangkan kedutan/ garis penuaan


4- NIGHT GLOWING
– mencerahkan kulit wajah
– mengecilkan lubang pori-pori
– menghaluskan kulit wajah
– mengurangkan parut jerawat & jeragat
– merawat kulit yang bermasalah



CARA PENGGUNAAN:
– bersihkan muka dengan Collagen gluta Q 10 soap sebanyak 2-3 kali sehari
Siang
– Selepas cuci muka dengan Collagen gluta Q 10 soap, pakai Day-Pinky Beauty
Malam
– Sapukan Night Glow ke seluruh wajah selama 3 malam. Selepas 3 malam gunakan Night Glowing selama 3 malam ( selang seli Night Glow & Night Glowing setiap 3 malam)










HARGA : RM 70.00
pos rm6.40sm/rm10.80ss 

BERMINAT BOLEH :

whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279