Kawan Baek

Friday, 27 March 2015

Tak dak keja

Assalamualaikum

Fuhhhh berhabuk yea??

Hi Hi Hi

Almost five month tak pakai seluar,sebab berbaju kurung je selalu.hari ni iolls pakai seluar.chopp!! Ada sebab..sebab nye iolls nak pakai baju baru yang baru dibeli.eh macam panjang je ayat.konklusinye iolls nak try baju baru je.hihi okai baiii

Thursday, 26 March 2015

Pertama

Sehari tak jumpa.
Usaha jugak nak jumpa dia.

Adakah ini dinamakan cinta???

Chewaahhh ayat jiwang tak hengat kau...

Hihi.
Nak jumpa dia hari-hari kalau boleh.haha

Oke stop,sampai sini dulu.

Okaii baii.

Monday, 9 March 2015

101 HARI

Hari ini, keluarga mereka sedang berduka dengan dengan perkabaran yang sedih,pilu,suram....
mengenangkan mereka,hati jadi sayu, jika kami tahu ini adalah pengakhiran buat dirinya...kami tidak akan meninggalkan dirinya.
Kuat berangannya diri ini bahawa ingin duduk dengannya berbual,bercerita,ketawa,suka...semuanya yang diinginkan adalah kemanisan tentangnya...

Dia insan istimewa..
tuturnya tiada siapa peduli..
Fikirannya jarang sekali tidak masuk dek akal..tapi ada juga segelintirnya tidak setuju dengan mindanya...
Bukan ganjaran yang besar untuk dirinya...
Jarang sekali meminta,
Jika ada ya..
Jika tiada hanya terletak di minda.
Tersimpan di hati tiada siapa tahu..

RINDU

dirinya sangat risau,hatinya gusar memikirkan nasib mereka yang telah kehilangan.
diri ini lupa dan tidak menyangka bahawa itu adalah petanda terakhir baginya.
hatinya seakan-akan telah dibawa pergi bersama..



Sunday, 8 March 2015

REVIEW SIKIT

ASSALAMUALAIKUM semua

dah lama tak bersiaran.cheewah dah macam siaran tv la pulak.hi hi hi.apa habaq semua??
sihat ka?
kalau sihat..baguihh laa
kalau sakit apa lagi p r klinik nuh jumpa en.doktor ya
tapi jangan lupa bawak saguhati sikit naaa.

.
..
...
....
.....
 
tak nak tulis panjang eh
saja nak review benda baru nih sikit


"KALAU HIDUP SEKADAR HIDUP,
BABI DI HUTAN JUGA HIDUP,
KALAU BEKERJA SEKADAR BEKERJA,
KERA DI HUTAN JUGA BEKERJA.

KALAU MAHASISWA SETAKAT
BELAJAR,
LEMBU DI PADANG JUGA BELAJAR."

- ZUL FIKRI ZAMIR -

sentap tak baca ayat kat atas nuu??
ha ha ha
kalau hampa paham,xdok lerr nak sentap sangat kan.

kalau nak taw sentap ke tak sentap 
meh dapatkan buku ni

SEKOLAH BUKAN PENJARA
UNIVERSITI BUKAN KILANG
-ZUL FIKRI ZAMIR-

oke baiii.
p tidoq nuh.

esok luso in shaa allah kita bersiaran lagi naa