Kawan Baek

Wednesday, 2 September 2015

8 Langkah Ubah Peribadi Diri Untuk Murah Rezeki By IK

Assalamualaikum semua.


Amalkan 8 langkah peribadi diri untuk membuka lagi pintu rezeki
1. Sentiasa berniat baik
Segala urusan bermula dengan niat. Biat yang baik, maka urusan juga akan dipermudahkan. Niat yang tidak baik, keberkatan usaha pula akan hilang.
2. Sentiasa bercakap benar
Kepercayaan orang lain kepada kita berasal dari diri kita sendiri apabila sentiasa bercakap yang benar-benar sahaja. Membina kepercayaan orang adalah sukar, namun menghilang kepercayaan orang adalah amat mudah. Sentiasa bercakap benar.
3. Sentiasa berakhlak mulia
Mereka berakhlak mulia bukan sahaja disukai oleh orang di keliling, tetapi dicintai oleh Allah swt. Tidak perlu memuaskan hati orang sahaja, cinta teragung adalah dengan Allah swt dan akhlak mulia adalah jambatan untuk mencapainya.
4. Sentiasa menepati masa
Buangkan tabiat melengahkan masa, atau tidak menepati masa. Usah lagi beri alasan “on the way” bila terlewat di mana kita baru sahaja melangkah keluar rumah 😉
5. Sentiasa amanah dan dipercayai
Bina kepercayaan dengan menjadi seorang yang beramanah.
6. Sentiasa bertutur dengan bahasa dan cara baik
Jaga pertuturan. Apa yang kita kata mencerminkan peribadi sendiri. Bercakap dengan lemah lembut dan dan bahasa yang baik. Anda sentiasa akan dihormati.
7. Sentiasa berketerampilan kemas
Berpakaian dan berketerampilan kemas bukan untuk menunjuk-nunjuk, tetapi sekadar bersederhana dan tidak pula dilihat selekeh. Pakaian yang tidak terurus, rezeki juga tidak akan datang.
8. Sentiasa jaga perbualan perkara yang baik sahaja
Sentiasa berkata-kata yang positif sahaja. Apa yang kita kata, akan menjadi doa. Doakan yang terbaik sahaja untuk diri, keluarga dan juga kenalan yang kita berbual bersama.

 8 Langkah Ubah Peribadi Diri Untuk Murah Rezeki By IK

xoxo

Saturday, 29 August 2015

KEJAYAAN BEKERJA DARI RUMAH

Assalamualaikum semua.
hi hi korang sihat?
semalam tengah syiokk dok melayari facebooking terjumpa satu artikel yang ditulis oleh puan Roslinda Arifin.

Tajuk 10 TIP KEJAYAAN BEKERJA DARI RUMAH

So,tangan pon gatal la nak share kat blog.mana tahu ada pembaca yang tengah nak cari jalan untuk menjana pendapatan khususnya (eh betul ke eja) surirumah.ye la kan lepas settlekan kerja rumah boleh usha-usha meniaga ke pulak kan.rezeki masing-masing.kalau dah tertulis yang rezeki kita ni ada dalam bidang perniagaan kan.

Sebenarnya,acik sendiri bercita-cita nak menceburi diri dalam bidang perniagaan.Laa ni tengah kumpul maklumat,ilmu,dan seangkatan dengannya.Ye la nak berniaga ni kena ada ilmu, dan lagi satu kena rajin. kalau hang nak meniaga tapi malas nak menjual tak kemana cheq oii.

So,tak mau cakap panjang meh baca kat bawah ni okaii.

10 Tip Kejayaan Bekerja dari Rumah
============================
1. Menyediakan tempat kerja khas yang selesa
Perkara ini penting, jika boleh perlu cukup semuanya. Ada komputer, ada printer dan beberapa keperluan asas. tidaklah perlu terlalu luas, cukup jika anda selesa.
Pastikanlah tempat yang anda sediakan tu mempunyai maje yang selesa untuk anda mulakan kerja. Tempatkan semua benda yang berkaitan kerja je. Kalau boleh buatlah dalam bilik khas yang kurang gangguan bising. INGAT..anda perlu bekerja walaupun di rumah bukan berbaring dan menharapkan duit masuk.
.
.
2. Bekerja mengikut waktu.
Jangan anda rasa anda bekerja kat rumah dan anda boleh sesuka hati bila nak mulakan kerja. kalau boleh buatlah macam pergi kerja biasa tu. masuk waktu kerja. Masuk jam 9 dan keluar jam 5. Ingat anda perlu bekerja, walaupun di rumah. Kalau boleh hantarlah anak-anak ke rumah pengasuh, disiplinlah diri, jangan asik nak ke pasar je. mana kerja nak menjadi dan nak siap.
.
.
3. Hubungan dengan kerja secara berterusan
Anda cuma bekerja dari rumah, jadi pastikan anda membuka email anda secara berkala. Jaga hubungan dengan pelanggan atau bos anda.
.
.
4. Ambil masa rehat
Untuk anda memastikan momentum yang berterusan anda perlu mengambil waktu rehat. contohnya ambil lah waktu makan tengah hari setiap hari. Bila anda mengambil masa rehat yang teratur kualiti kerja yang anda hasilkan pasti lebih hebat.
.
.
5. Jangan dibersihkan.
Itu sebabnya saya minta anda menyediakan tempat yang sesuai dan selesa untuk anda buat kerja. kadang-kadang anda tak lah perlu bersihkan setiap hari, anda perlukan mod untuk bekerja. biarkan bersepah...
.
.
6. Disiplin
Kalau nak buat perjumpaan , cuba buat waktu rehat atau makan tengah hari. jangan asik nak jumpa orang tak ikut waktu. Anda perlu bekerja kuat ya.
.
.
7. Tinggalkan rumah sehari dalam seminggu
tip ni memang pelik sikit, dah setiap hari anda duduk rumah, tidur pun kat rumah, makan pun kat rumah, kerja pun kat rumah. jadi tentu anda akan BOSAN. saya syorkan untuk anda pilih lah satu hari dalam seminggu untuk keluar dari rumah. Anda akan rasakan kelainannya.
.
.
===================
8. Buat kerja secara rutin
===================
1. Bangan tidur,
2. Bersihkan diri, mandi dan bersiap. jangan tak gosok gigi terus buat kerja.
3. Buat sarapan
4. Masuk tempat kerja
5. Buat panggilan pelanggan
6. Tengah hari pergi makan tengah hari dan jumpa kekawan
7. Balik jam 2 buat kerja balik
8. jam 5 berhenti kerja dan siapkan kerja jangan bertangguh
9. list kerja apa nak dibuat esoknya
10. ulang langkah pertama.
.
.
9. Buat kerja anda.
Jangan pula , mentang-mentang anda kerja dari rumah anda volunteer buat kerja yang tak perlu anda buat sebagai contoh anda terima anak jiran untuk letak rumah anda. ini betul...kerja-kerja yang selalu orang lain buat jangan pulak anda yang buat. faham kan yang ni.
.
.
10.Stay professional
Walaupun anda kerja dari rumah ..ingat anda perlu bertanggungjawab seperti anda bekerja di office.
Sebenarnya banyak lagi nak tulis dan nak beri tip nya. saya selalu ingat mak pesan " beri pada mereka yang meminta dan memerlukan dan jangan minta pada mereka yang tak mahu memberi ". sebab tu saya minta banyak like.
share lah secara percuma supaya ramai orang boleh dapat manfaatnya. tiru dan copy lah sesuka hati yang boleh sebab saya tahu mudah-mudahan ianya menjadi saham bagi saya.
saya tahu ...buat baik bukan tentu dapat pahala. tapi mak pesan " bersabar dan teruskan ".
‪#‎coachbahar‬

So,dah baca kan. kena applykan je yea.
okaii G.O.O.D.L.U.C.K yea.

XOXO

Tuesday, 25 August 2015

EMMA PEARL WHITENING BODY CREAM

EMMA PEARL WHITENING BODY CREAM

Fungsi:
- Memutihkan seluruh badan
- Melembutkan kulit badan
- Boleh disapu di tempat yang gelao seperti bawah lengan & celahan peha dan ketiak
- Mencerahkan kulit sekata
- Melembapkan kulit yang kering
- Memperbaiki struktur kulit yang rosak akibat pancaran matahari

Berat: 180ml

Cara Penggunaan:
1) Selepas badan sapu seluruh badan/bahagian badan yang gelap dengan emma whitening body cream.
2) biarkan selama 10-15 minit
3) kemudian urut selama 30 saat utk penyerapan sempurna









HARGA: RM 45.00
pos rm6.40sm, ss add rm10.80ss

BERMINAT BOLEH WHATSAP:

whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
 

GLOW GLOWING BEAUTY SKIN

assalamualaikum semua. hari ini nak review sikit pasal satu produk ni. produk ni memang awesome.chewaahh dah macam iklan TV kan. takdak aih. meh nak habaq produk yang meletop ni.
 
GLOW GLOWING BEAUTY SKIN




1- COLLAGEN GLUTA Q 10 SOAP
– membersih kulit wajah
– menanggalkan sel2 kulit mati
– menegangkan kulit wajah dan melembapkan kulit
– wajah akan terasa bersih, segar dan bermaya
– menghaluskan dan mencerahkan kulit
– mengurangkan keduta/ garis penuaan
– dengan collagen gluta Q 10 soap wajah akan kelihatan muda setiap masa


2- DAY -PINKY BEAUTY
– melindungi kulit wajah dari sinar uv
– menghilangkan flex hitam
– menjadikan tonasi kulit lebih sekata
– menghalus & melicinkan kulit


3- NIGHT GLOW
– menghilangkan flek hitam
– menjadikan tonasi kulit lebih sekata
– menghalus, melicinkan dan mengebukan kulit wajah
– mengurangkan kedutan/ garis penuaan


4- NIGHT GLOWING
– mencerahkan kulit wajah
– mengecilkan lubang pori-pori
– menghaluskan kulit wajah
– mengurangkan parut jerawat & jeragat
– merawat kulit yang bermasalah



CARA PENGGUNAAN:
– bersihkan muka dengan Collagen gluta Q 10 soap sebanyak 2-3 kali sehari
Siang
– Selepas cuci muka dengan Collagen gluta Q 10 soap, pakai Day-Pinky Beauty
Malam
– Sapukan Night Glow ke seluruh wajah selama 3 malam. Selepas 3 malam gunakan Night Glowing selama 3 malam ( selang seli Night Glow & Night Glowing setiap 3 malam)










HARGA : RM 70.00
pos rm6.40sm/rm10.80ss 

BERMINAT BOLEH :

whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279
whatsap  011-12155279

Saturday, 20 June 2015

SATU HARI

ASSALAMUALAIKUM GUYSS

Hi Hi pejam celik pejam celik dah tiga hari kite berpuasa.amacam setakat hari ini ok lagi kan.tanak KO yea.sabar kalau Dia datangkan ujian,sikit je untuk menguji kita.Kadang-kadang DIA turunkan ujian atas kita supaya kita lebih istiqamah dan untuk lebih dekat dengan DIA. Hari ni hari sabtu, kite pon keje okaii.alahai alangkah bestnya jikalau time-time macam ni duduk umah sambil goyang kaki tengok tv tunggu orang datang meminang boleh?Alamakkk melampau ke?dah gila bayang nak kawen la tu.goreng ikan pon boleh hangit. kihkihkih.

Hari tu kite tertengok CERIA POPSTAR! oppsss.tertengok okai.bukan minat sangat pon nak tengok memandangkan kite dah besar tinggi kan.so cerita macam tu tak sesuai untuk kite.tapi kadang-kadang best jugak tengok budak-budak ni menyanyi.yang kite tengok hari tu ADINDA yang sangat awesome tu.sore dia best weh.kiut miut macam tu.geram pulak kite tengok rasa macam nak cubit-cubit je.eee gewam.

Time tu si ADINDA tu nyanyi lagu NAJWA LATIF yang tajuknya SATU HARI. sejak tu kite pon minat la dengan lagu si najwa kecik comey tu. then bila dah mula minat tu kite pon gatai la tangan search lirik nya pulak. google-google ada la kan. pastu kite pon share pulaks kat sini.
Hi Hi Hi korang nyanyi la lebam yea.


SATU HARI by NAJWA LATIFF

 Aku inginkan hidup senang
Aku inginkan hati tenang
Setiap doaku untukku
Setiap doaku untukmu

Bawa ku bawa
Semua ku sayang ku bawa
Bawa ku bawa
Semua ku sayang ku bawa

Tadi pagi ku patah hati
Dia tak mungkin kan kembali
Kau tak perlu faham apa yang ku rasa
Tak perlu bersedih jangan membuang masa

Bawa ku bawa
Semua ku sayang ku bawa
Bawa ku bawa
Semua ku sayang ku bawa

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya

Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya

Ada orang yang gilakan harta
Ada yang hidup mewah tanpanya
Jika tak guna apa yang disediakan
Seandainya gagal jangan beri alasan

Bawa ku bawa
Semua ku sayang ku bawa
Bawa ku bawa
Semua ku sayang ku bawa

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya

Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya

Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya

Siapa yang halau
Dan siapa yang menunggu
Aku tak perlu kau ikut
Hantar aku ke hujung

Lambai selagi ku wujud
Senyum selagi ku berdiri
Senyum selagi ku berjanji
Yeah yeah

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya

Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya

Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya

Oke dah boleh nyanyi.jangan dok hapal sudah.nyanyi jer okaii.

Aku inginkan hidup senang Aku inginkan hati tenang Setiap doa ku untuk ku Setiap doa ku untuk mu Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Tadi pagi ku patah hati Dia tak mungkin kan kembali Kau tak perlu faham apa yang ku rasa Tak perlu bersedih jangan membuang masa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa >>>Sejauh mana anda mengenali anak-anak anda?<<<< Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Ada orang yang gilakan harta Ada yang hidup mewah tanpanya Jika tak guna apa yang disediakan Seandainya gagal jangan beri alasan Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Siapa yang halang dan siapa yang menunggu Aku tak perlu kau ikut hantar aku ke hujung Lambai selagi ku wujud Senyum selagi ku berdiri Senyum selagi ku berjanji Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Aku inginkan hidup senang Aku inginkan hati tenang Setiap doa ku untuk ku Setiap doa ku untuk mu

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Aku inginkan hidup senang Aku inginkan hati tenang Setiap doa ku untuk ku Setiap doa ku untuk mu Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Tadi pagi ku patah hati Dia tak mungkin kan kembali Kau tak perlu faham apa yang ku rasa Tak perlu bersedih jangan membuang masa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa >>>Sejauh mana anda mengenali anak-anak anda?<<<< Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Ada orang yang gilakan harta Ada yang hidup mewah tanpanya Jika tak guna apa yang disediakan Seandainya gagal jangan beri alasan Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Bawa ku bawa, semua ku sayang ku bawa Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Siapa yang halang dan siapa yang menunggu Aku tak perlu kau ikut hantar aku ke hujung Lambai selagi ku wujud Senyum selagi ku berdiri Senyum selagi ku berjanji Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa Satu hari nanti aku kan bebas aya yaa yaa Dan pada oh hari itu dengar aku nyanyikan ayaa yaaa yaa

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

Friday, 27 March 2015

Tak dak keja

Assalamualaikum

Fuhhhh berhabuk yea??

Hi Hi Hi

Almost five month tak pakai seluar,sebab berbaju kurung je selalu.hari ni iolls pakai seluar.chopp!! Ada sebab..sebab nye iolls nak pakai baju baru yang baru dibeli.eh macam panjang je ayat.konklusinye iolls nak try baju baru je.hihi okai baiii

Thursday, 26 March 2015

Pertama

Sehari tak jumpa.
Usaha jugak nak jumpa dia.

Adakah ini dinamakan cinta???

Chewaahhh ayat jiwang tak hengat kau...

Hihi.
Nak jumpa dia hari-hari kalau boleh.haha

Oke stop,sampai sini dulu.

Okaii baii.

Monday, 9 March 2015

101 HARI

Hari ini, keluarga mereka sedang berduka dengan dengan perkabaran yang sedih,pilu,suram....
mengenangkan mereka,hati jadi sayu, jika kami tahu ini adalah pengakhiran buat dirinya...kami tidak akan meninggalkan dirinya.
Kuat berangannya diri ini bahawa ingin duduk dengannya berbual,bercerita,ketawa,suka...semuanya yang diinginkan adalah kemanisan tentangnya...

Dia insan istimewa..
tuturnya tiada siapa peduli..
Fikirannya jarang sekali tidak masuk dek akal..tapi ada juga segelintirnya tidak setuju dengan mindanya...
Bukan ganjaran yang besar untuk dirinya...
Jarang sekali meminta,
Jika ada ya..
Jika tiada hanya terletak di minda.
Tersimpan di hati tiada siapa tahu..

RINDU

dirinya sangat risau,hatinya gusar memikirkan nasib mereka yang telah kehilangan.
diri ini lupa dan tidak menyangka bahawa itu adalah petanda terakhir baginya.
hatinya seakan-akan telah dibawa pergi bersama..



Sunday, 8 March 2015

REVIEW SIKIT

ASSALAMUALAIKUM semua

dah lama tak bersiaran.cheewah dah macam siaran tv la pulak.hi hi hi.apa habaq semua??
sihat ka?
kalau sihat..baguihh laa
kalau sakit apa lagi p r klinik nuh jumpa en.doktor ya
tapi jangan lupa bawak saguhati sikit naaa.

.
..
...
....
.....
 
tak nak tulis panjang eh
saja nak review benda baru nih sikit


"KALAU HIDUP SEKADAR HIDUP,
BABI DI HUTAN JUGA HIDUP,
KALAU BEKERJA SEKADAR BEKERJA,
KERA DI HUTAN JUGA BEKERJA.

KALAU MAHASISWA SETAKAT
BELAJAR,
LEMBU DI PADANG JUGA BELAJAR."

- ZUL FIKRI ZAMIR -

sentap tak baca ayat kat atas nuu??
ha ha ha
kalau hampa paham,xdok lerr nak sentap sangat kan.

kalau nak taw sentap ke tak sentap 
meh dapatkan buku ni

SEKOLAH BUKAN PENJARA
UNIVERSITI BUKAN KILANG
-ZUL FIKRI ZAMIR-

oke baiii.
p tidoq nuh.

esok luso in shaa allah kita bersiaran lagi naa




Friday, 20 February 2015

HATI-HATI BILA BERBICARA

ASSALAMUALAIKUM

aaaaa siat hati cheq wooo.
sampai hati hang wat cheq macam ni.
siat-siat ja.

melalut sampai kelaut
laut takdaaa....

banyakkan sabar yea.
mungkin hang tanak bagitau aku ja.
takpa takpa takpa


keep smile
 

 jom sambung marathon RUNNING MAN


SEMOGA AWAK BERBAHAGIA KAWAN!!


PUBLISH 

XOXO

Thursday, 29 January 2015

selamat malam

ASSALAMUALAIKUM

Hari penat seminggu.uih macam pelik beno ayat kamu ni yea acik.nak wat caner KERJA. seharian bekerja sangat mencabar MINDA,MENTAL,FIZIKAL.sikit saat je macam nak resign kerja,tapi tunggu la dulu.hi hi hi.mencabar sungguh bila bekerja dengan ramai orang.satu je kena SABAR. sangat-sangat kena SABAR okaii.macam-macam perangai orang ni.ingat EGO je yang menang.masing-masing tanak mengaku,dah buat hal tapi nak salahkan orang lain jugak.tak syok la macam ni kan.dah tahu kita yang salah mengaku je la kan senang,orang pon takde nak maki-maki kita kan. pastu kita pon takde nak sakit hati sangat.
saya ni bekerja bukan hamba.salah awak pastu tunjuk kat kita.macam tak kena jerk kan?
oppss macam dah mengeluh jerk.
erk??
bukan cuma meluahkan.

aaaaa  SABAR sabar SABAR sabar SABAR sabar SABAR

oke berSABAR ye wahai hati.

oke dah nak tido.haa sebelom tido jangan lupa maafkan orang dan cuba minta maaf dengan orang.mana yang belom solat isyak lagi,pegi sekarang!!!okaii 



Friday, 23 January 2015

Mini Giveaway by izzeyda

Assalamualaikum :)

Korang sihat ke hari ni?kalau YA alhamdulillah.hi hi hi kalau tak sihat pegi la jumpa en.dokter okaii.

okaii tanak tulis panjang juz nak tulis acik join GIVEAWAY lagi.

klik banner kat atas



h hi hi dah klik?okai apa lagi join la. hi hi hi

Giveaway ini akan berlangsung sehingga 30 Januari 2015 jam 11.59 malam. Keputusan akan diumumkan selewat-lewatnya pada 3 Februari 2015.

okai bai.

XOXO

Tuesday, 20 January 2015

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



GA Simple 2015 by Shad

Greetings and Assalamualaikum.

Jemput join GA Simple 2015 by Shad


Klik Banner untuk Join

Hadiah:

Powerbank Pineng (PN-983) x1 Pemenang
Top-up RM5 x10 Pemenang
Hadiah Misteri x10 Pemenang

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan random.org

Tarikh Giveaway ini berlangsung : 15.1.2015 - 15.2.2015 (11.59pm)
Tarikh Semakan : 16 dan 17 Feb 2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : Selewat-lewatnya 20 Feb 2015


=======================
Ads

Program Mykad Smart Shopper
Jom Aktifkan Mykad


Jika sudi, G+1 Entry/ Like atau Share Entry Jom Aktifkan Mykad Shad ya.
Terima kasih semua. Jasa anda dikenang.

Terima kasih sudi join Ga Simple 2015 by Shad. Good Luck

Thursday, 15 January 2015

MADU...

ASSALAMUALAIKUM KORANG 
salam JUMAAT semua

pagi-pagi lagi dah bangun solat SUBUH (alahamdulillah) dah siap basuh baju, jemur jer belom lagi. hi hi hi jap g iolls pegi jemur k.fuhhhh.dah siap jemur cheewaah.haa uolls jangan lupa minom air masak + madu (if uolls nak kurus sikit)hi hi hi.pepagi ni rasanya nak share sikit ngan korang pasal madu ni, banyak sangat kelebihan madu ni kalau korang amalkan. hi hi hi iolls pon baca semalam,godek-godek buku majalah DARA.COM la. opkorse iolls kan penggemar DARA.COM.hi hi hi kredit to DARA.COM.

So,dah siap baca ioll pon nak share kalau-kalau boleh membantu korang.hi hi hi

Sekian....

Dah pegi baca. hi hi hi 

Ada sepuloh manfaat madu ni, yang iolls baca la...



MANIS MADU BERMANFAAT

10 cara sederhana BANTU diet anda

1. Madu & Halia
-- kombinasi madu dan halia boleh membuatkan sistem penghadaman anda lebih sihat.
selain itu, kedua-dua bahan ini merupakan anti bakteria dan menghalang virus merebak ke dalam badan.

2. Teh Madu
--minuman ini boleh membuatkan anda tenang dan relaks.
biasanya anda sering menggunakan beberapa sudu gula
untuk memaniskan teh.jadi,gantikan gula dengan madu.
ia akan dapat memberi sensasi pada rasa teh.

3. Air MADU SELEPAS MAKAN
-- dengan air madu panas atau suam selepas makan,
ia membantu anda melancarkan sistem penghadaman.
selain itu, ia turut membantu anda menjalani
program diet dengan lebih cepat.

4. MADU & KULIT KAYU MANIS
-- salah satu jenis minuman yang disarankan untuk anda yang sedang berdiet
dan ingin hidup lebih sihat. kombinasi madu dan kayu manis
boleh menjadi salah satu minuman yang menyihatkan
dan melancarkan sistem metabolisme badan anda.

5. MADU DALAM SALAD
-- kebanyakan hidangan salad mengandungi minyak atau
mayones.anda juga boleh menggunakan madu sebagai pengganti
kedua-duanya.madu bukan sahaja bahan semulajadi
yang sihat,tetapi boleh memberi nikmat dalam
setiap hidangan salad anda.

6.MADU DAN BADAM
-- salah satu sarapan yang baik dan meyihatkan adalah dengan minuman
satu sudu madu bersama 4 biji badam.
kacang badam diperkaya dengan tenaga dan vitamin E, manakala
madu pila boleh memberikan anda nutrisi magnesium dan mineral penting.

7. LEMON & MADU WAKTU PAGI
--mulakan hari anda dengan minum segelas air lemon dengan madu.
minuman sihat akan membantu agar metabolisme
badan anda tetap baik dan aktif.selain itu, mampu
menjadi minuman detoks untuk badan anda.

8. YOGOURT MADU
-- selain melancarkan system penghadaman,yogurt juga boleh membuatkan anda sihat. Jadi pilihlah yogurt tanpa gula. Lebih enak dan sedap anda boleh juga tambahkan madu yang menjadi pemanis dan antibiotic semulajadi.

9. MADU SEBAGAI TOPPING
Pilihlah madu sebagai topping untuk penkek,pudding,pisang ataupun snek yang lain. Ia sebagai pengganti kepada gula biasa dan menjadi pemanis semula jadi.

10. SUSU MADU
Bagi penggemar susu, anda boleh campurkan madu ke dalam susu skim yang anda ambil. Rasanya akan lebih sedap dan lembut sehingga membuatkan diet yang anda lalukan tidak terseksa kerana makanan yang hambar.








Hadis :

“ Dan Tuhanmu mewahyukan (mengilhamkan ) kepada lebah: ‘buatlah sarang-sarang di bukit-bukit, di pohon-pohon kayu, dan di tempat-tempat yang dibuat manusia  ( peternakan lebah ). Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). “


So,dah habes baca??okey harapnya bermanfaat untuk korang yea.AMIN

*p/s : jangan lupa baca surah al-khafi oke.

Thursday, 8 January 2015

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan

Assalamualaikum :)

Salam Jumaat semua :)

klik banner

Hadiah penyertaan:
 
1) RM30 x seorang
2) RM20 x seorang
3) RM10 x 3 orang
 
 
Tempoh segmen berlangsung: 19 Dec 2014 - 19 Jan 2015
Tarikh pengumuman pemenang : 22 Jan 2015
Tarikh pembayaran hadiah : Selewat-lewatnya 3 hari selepas tarikh pengumuman.
 
G.O.O.D.L.U.C.K
 
jom ramai-ramai tambah kenalan
 
XOXO
 

Wednesday, 7 January 2015

BVR COLLAGEN ( BVRC )

BVR Collagen drink

Di rumus khas dengan campuran 100% bahan2 semulajadi seperti :

~PATI COLLAGEN ASLI
~PATI APPLE STEM CELL
~PATI STRAWBERRY STEM CELL
~PATI BUNGA SAKURA
~GLUTHATHIONE
~VITAMIN C & VITAMIN E

Sangat efektif utk merawat pelbagai masalah kulit seperti :


~MENCERAHKAN DAN MEMUTIHKAN KULIT MUKA DAN BADAN
~MENCERAHKAN TEMPAT2 YG GELAP SEPERTI SIKU, BAWAH LENGAN, BELAKANG LEHER, CELAH PEHA DAN LUTUT
~MEMUDARKAN DAN MENGHILANGKAN PARUT
~MERAWAT JERAWAT DARI DALAM DAN MENGERINGKAN JERAWAT
~MERAWAT MASALAH RESDUNG
~MENGHILANGKAN JERAGAT
~MENAIKKAN SERI WAJAH SECARA SEMULAJADI
~MENGECILKAN LIANG PORI
~MELAMBATKAN PENUAAN DAN KEDUTAN PADA KULIT
~MEMBEKALKAN VITAMIN DAN NUTRISI HARIAN YG LENGKAP UTK BADAN
~MELEMBABKAN KULIT YG KERING DAN MENGGELUPAS
~MENCANTIKKAN DAN MENCERAHKAN MATA
~MENGURANGKAN MASALAH KEGUGURAN RAMBUT
~MENGHASILKAN KULIT YG KELIHATAN FRESH DAN BERSIH






 SELEPAS PENGGUNAAN 
HARI 1
.
HARI 2
.
HARI 3
.
HARI 4
.

 








Now free postage!

1 botol BVRC hanya = rm55 sm, rm60 ss (biasa rm70-90)

2 botol = rm100 sm, rm105 ss

:)
UNTUK PERTANYAAN 
 
 
TEMPAHAN SILA INBOX ATAU :
SMS/WHATAPPS/WECHAT :
 
011-22668207
.
011-22668207
.
 
 
PM/INBOX FB: acik nadzirah


Instagram: @anshop_90s

---------------------------------------
---------------------------------------

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA

XOXO

:)

Fuhhhhhh!!!

Assalamualaikum semua.

fuhhhh dah lama tak mengarut dalam belog ni kan.

mood menulis sangat la singkat.

eh eh eh singkat??

ayat pon dah tunggang langgang yea.

so, malam ni terasa rajin nya nak menulis la.

tulis apa??

apa-apa ja.

korang layankan je la yea.

tapi malam ni tak da la nak menulis sangat,

sekadar manyapu habuk je..

hi hi hi

k baiii

yang ikhlas XOXO