Kawan Baek

Saturday, 25 January 2014

Wordlesssss

Assalamualaikum semua.

fuhhhhh..sedikit berhabuk belog saya ni.

Tangan gatai nak menaip walau kerja tak berapa nak siap,assingmnet berlambak,presentation belom habis,test dan quiz masih lagi tahap pertama,dengan pensyarah nya yang kurang ada perjumpaan so terasa rindu menjelma kat situ. Baru-baru dikejutkan dengan quiz yang agak mengecewakan.Walaupun quiz je but bermakna markahnya di situ.rabu ni ada TEST 1 INVESTMENT, one and only one subjek kira-kira untuk semester ni,so yang lain semuanya membaca,alamaknya ke laut la I. Membaca ni boleh membuatkan I rasa mengantuk tapi tak eh bukan..(orang cakap kalau kita berfikiran negatif maka negative la jawabnya kan) so jangan fikir bukan-bukan oke. Since sekarang dah masuk minggu yang ke-8, kena struggle kencang la, pejam celik pejam celik FINAL tiba amek korang. So,mulai sekarang kena study smart,jangan study hard tapi last last tak tahu apa-apa. KOSONG!!!harap-harap jangan la sampai tahap macam tu.sekarang ni dah semester yang terakhir, so harapnya dapat pointer yang up sikit,sebab tanak dah datang UiTM semester depan. hihihi.Lepas ni sibuk pulak nak pikir nak buat apa la sepanjang 'CUTI' lama ni hahaha. 

  • KERJA 
  • DOK DIAM-DIAM KAT UMAH
  • TONTON KOREA SAMPAI LEBAM
  • RUNNING MAN BERTALU-TALU
  • TONTON TV SAMPAI BIL ELEKTRIK MENONGKAH TINGGI
  • & MACAM-MACAM
Dah stop sampai sini jer.Nak sambuung latihan INVESTMENT pastu nak g keluar jalan-jalan kat MEDAN ILMU katanya ada aktiviti sikit,usha-usha pakwe (opppsss) salah cakap.Betulkan niat yea acik nadzirah.




Last but not least....terimalah SAHABAT |copy&paste|



Sahabat yg baik adalah sahabat yg tidak akan menjelek2anmu, apalagi mengumbar aibmu pada orang lain walaupun pada saat itu ada perselisihan diantara kalian

Masa" yg paling indah adalah saat tahun ajaran akhir, tidak lama lagi pisah dengan kalian, sebisa mungkin tdk ada kenangan yg terlewatkan dgn kalian Sahabat

Persahabatan tidak terjalin secara otomatis tetapi membutuhkn proses yg panjang seperti besi menajamkan besi, demkianlah sahabat yg menajamkan sahabatnya.

Sahabat tidak pernah membungkus pukulan dgn ciuman, tetapi menyatakan apa yg amat menyakitkan dgn tujuan sahabatnya mau berubah

Semua orang pasti membutuhkan sahabat sejati, namun tidak semua orang berhasil mendapatkannya

Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yg mementingkan diri sendiri

Mengenalimu adalah 1 kesyukuran, bergurau denganmu adalah 1 kebahagiaan, menyakiti hatimu akan kuelakkan, dan 1 permintaan dariku semoga persahabatan kita abadi hingga mati memisahkan kita

Sahabat yg baik adalah sahabat yg berani membetulkan kita ketika kita berbuat kesalahan sehingga kita tdk hanyut dalam kesalahan dan dosa

Proses dari teman menjadi sahabat membutuhkan usaha pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita membutuhkan bantuan barulah kita memiliki motivasi mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih dari orang lain, tetapi justru ia berinisiatif memberikan dan mewujudkan apa yang dibutuhkan oleh sahabatnya.

No comments: