Kawan Baek

Saturday, 25 January 2014

Wordlesssss

Assalamualaikum semua.

fuhhhhh..sedikit berhabuk belog saya ni.

Tangan gatai nak menaip walau kerja tak berapa nak siap,assingmnet berlambak,presentation belom habis,test dan quiz masih lagi tahap pertama,dengan pensyarah nya yang kurang ada perjumpaan so terasa rindu menjelma kat situ. Baru-baru dikejutkan dengan quiz yang agak mengecewakan.Walaupun quiz je but bermakna markahnya di situ.rabu ni ada TEST 1 INVESTMENT, one and only one subjek kira-kira untuk semester ni,so yang lain semuanya membaca,alamaknya ke laut la I. Membaca ni boleh membuatkan I rasa mengantuk tapi tak eh bukan..(orang cakap kalau kita berfikiran negatif maka negative la jawabnya kan) so jangan fikir bukan-bukan oke. Since sekarang dah masuk minggu yang ke-8, kena struggle kencang la, pejam celik pejam celik FINAL tiba amek korang. So,mulai sekarang kena study smart,jangan study hard tapi last last tak tahu apa-apa. KOSONG!!!harap-harap jangan la sampai tahap macam tu.sekarang ni dah semester yang terakhir, so harapnya dapat pointer yang up sikit,sebab tanak dah datang UiTM semester depan. hihihi.Lepas ni sibuk pulak nak pikir nak buat apa la sepanjang 'CUTI' lama ni hahaha. 

  • KERJA 
  • DOK DIAM-DIAM KAT UMAH
  • TONTON KOREA SAMPAI LEBAM
  • RUNNING MAN BERTALU-TALU
  • TONTON TV SAMPAI BIL ELEKTRIK MENONGKAH TINGGI
  • & MACAM-MACAM
Dah stop sampai sini jer.Nak sambuung latihan INVESTMENT pastu nak g keluar jalan-jalan kat MEDAN ILMU katanya ada aktiviti sikit,usha-usha pakwe (opppsss) salah cakap.Betulkan niat yea acik nadzirah.




Last but not least....terimalah SAHABAT |copy&paste|



Sahabat yg baik adalah sahabat yg tidak akan menjelek2anmu, apalagi mengumbar aibmu pada orang lain walaupun pada saat itu ada perselisihan diantara kalian

Masa" yg paling indah adalah saat tahun ajaran akhir, tidak lama lagi pisah dengan kalian, sebisa mungkin tdk ada kenangan yg terlewatkan dgn kalian Sahabat

Persahabatan tidak terjalin secara otomatis tetapi membutuhkn proses yg panjang seperti besi menajamkan besi, demkianlah sahabat yg menajamkan sahabatnya.

Sahabat tidak pernah membungkus pukulan dgn ciuman, tetapi menyatakan apa yg amat menyakitkan dgn tujuan sahabatnya mau berubah

Semua orang pasti membutuhkan sahabat sejati, namun tidak semua orang berhasil mendapatkannya

Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yg mementingkan diri sendiri

Mengenalimu adalah 1 kesyukuran, bergurau denganmu adalah 1 kebahagiaan, menyakiti hatimu akan kuelakkan, dan 1 permintaan dariku semoga persahabatan kita abadi hingga mati memisahkan kita

Sahabat yg baik adalah sahabat yg berani membetulkan kita ketika kita berbuat kesalahan sehingga kita tdk hanyut dalam kesalahan dan dosa

Proses dari teman menjadi sahabat membutuhkan usaha pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita membutuhkan bantuan barulah kita memiliki motivasi mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih dari orang lain, tetapi justru ia berinisiatif memberikan dan mewujudkan apa yang dibutuhkan oleh sahabatnya.

Saturday, 11 January 2014

PERLA COFFEE



PERLA COFFEE (20 SACHET)

Perla Coffee adalah salah satu kopi untuk mencerahkan kulit dan seluruh tubuh badan dengan cepat dan efektif. Proses pemutihan berlangsung di kepala hingga ke kaki 
yang bermakna anda akan mendapat warna kulit yang putih/cerah yang sekata di seluruh tubuh anda.

Perla coffee juga membantu merawat kulit bermasalah seperti kulit berjerawat, jeragat, parut -parut lama dan juga masalh kulit yang menghantui anda. Hasil dapat
dilihat selepas seminggu mengamalkanPerla Coffee.

Antara kebaikan Perla Coffee
✿Melembut dan menghaluskan tekstur kulit.
✿Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar dan sempurna

tanpa cela (flawless)
✿Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam

masa 1- 2 minggu.
✿Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
✿Menjadikan kulit lebih anjal serta lembap.
✿mengurangkan kedutan dan garis halus
✿mengecilkan liang pori
✿meningkatkan sistem imunisasi badan.
✿mengatasi masalh jerawat dan jeragat.

Bahan- bahan utama dalam Perla Coffee.
✿Serbuk Mutiara,
✿Glutathione
✿Asid Hyaluronik

CARA MINUM:
1. Masukkan 1 sachet Perla Coffer ke dalam secawan air panas @suam.
2. Kacau dan sedia diminum
3. Maxima penggambilan Perla Coffee adalah 2 sachet sehari dan boleh diamalkan pada bila-bila masa.
4. Dinasihatkan minum air masak / mineral / air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas.

HARGA: RM50 SEM/ RM55 SS


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BOLEH | SMS | WECHAT | WHATSAPP 


016-9362703

VISITS An Shops Page

MIRACLE SLIMMING COFFEE



MIRACLE SLIMMING COFFEE

Miracle Slimming Coffee satu-satunya minuman pelangsingan berperisa kopi yang sedap dan dijamin berkesan dalam masa 7 hari tanpa perlu berdiet sakan!!

Menggunakan bahan-bahan yang berkualiti seperti berikut :

1) Garcinia Cambogia
Supplemen dari jenis herba yang dipasarkan sebagai agen penurunan berat badan kerana ia mengandungi kompaun bernama Hydroxycitric Acid (HA) yang membantu merawat obesiti.

Herba ini mampu :
Ø Mengawal selera makan selama beberapa jam lamanya
Ø Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal
Ø Mengurangkan nafsu untuk makan
Ø Menaikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori
Ø Menurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal
Ø Membakar lemak badan dengan pantas
Ø Mengawal berat badan dengan muda
Kebaikan Garcinia Cambogia:
Ø Berkesan mengurangkan berat badan
Ø Menghalang pembentukan lemak
Ø Mengurangkan kolestrol
Ø Menambahkan tenaga
Ø Merawat masalah kemurungan, susah tidur

Cara Mengamalkan :
Ø Ambil 2scoop sehari 30minit sebelum sarapan pagi
Ø Campurkan dengan secawan air suam
Ø Banyakkan minum air putih utk proses detokfikasi yang cepat

Berat / Jar: 500gram
1. 1 jar slimming coffee tahan untuk penggunaan sebulan.

HARGA: RM75 SEM/ RM80 SS 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BOLEH | SMS | WECHAT | WHATSAPP 


016-9362703




EMILAY WHITENING






------------------------------------------------------------------------------------------------
BAHAN-BAHAN Emilay Whitening Softgel
Grape Seed / Anggur
Aloe Vera
Pearl/ Mutiara
Rumput Laut

MANFAAT Emilay Whitening Softgel

Mencerahkan / Memutihkan secara alami
Mengencangkan kulit
Mengurangkan jerawat
Mengurangkan bekas jerawat
Mengurangkan blackhead
Membuat Kulit terasa lembut dan kenyal
Anti Aging/ Mencegah penuaan
Mengeluarkan Aura kalian sebagai Wanita, yaitu mempercantik warna kulit (lebih segar dan sehat) ini dianjurkan untuk kalian yang suka tidur malam ( begadang ) atau pun bekerja di Outdoor/ menantang matahari
Antioksidan tinggi, Emilay Original ada surat Kesehatan, telah terbukti ada testi, yang ibunya disembuhkan dari kanker di bagian telinga ( dinyatakan sembuh oleh dokter ) untuk kalian, bisa sebagai pencegah kanker, apabila diminum dari dini/ dari awal usia muda.
Menyamarkan kelebihan pigmentasi (bintik hitam, tanda bekas luka, gigitan nyamuk / gatal , dll)
Tidak ada pengelupasan/ Tidak ada Iritasi pada kulit
Sebagai Detox juga, yaitu Menghilangkan toksin / racun dalam tubuh


1bottle 500mg= 60capsules(2month/bottle)

CARA MAKAN:ambil 1 capsule sehari,(pagi/siang/malam) sebaiknya selepas sarapan
utk kesan yg maksimum perbanyakkan minum air putih dan makan buah-buahan

PERHATIAN !!
Tidak boleh diambil Wanita Hamil, Ibu Menyusu & Pesakit yang ada Gangguan Ginjal,Hati 
---------------------------------------------------------------------------------------------------

HARGA : RM45 SEM/ RM50 SS

BOLEH | SMS | WECHAT | WHATSAPP 

016-9362703

Promo- Promo

SALAM korang semua
hihi acik nak promote baju-baju yang cantik tertarik menarik korang comel..

hihihi...

jom-jom 
tengok kalau berkenan kite proceed ke step yg seterusnya..












ni ukuran baju-baju cute kat atas ni

Size baju : Free Size ( Rekomen untuk orang yang pakai baju M, L & XL, size 38,40,42,44 ) 
Kain : Cotton. 

Kain boleh regang, ukuran sebelum kain ditarik: Panjang 61cm , Dada 100cm , Bahu Flexible 35-45cm , Lengan Flexible 55-60cm

PRICE:

RM43 SEM / RM46 SS INCLUDE POSTAGE

Berminat boleh la CALL| SMS | WECHAT | WHATSAPP | ke no ni 016-9362703

Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih

Assalamualaikum


Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Zara Nurhaidah dan Iluvtour. Siapa yang nak join sila tekan banner di atas :)

Thursday, 9 January 2014

KENAPA???

Assalamualaikum w.b.t

Lama tak menapak kat sini, masa dihabiskan dengan benda-benda yang dirasakan penting tapi sebenarnya tak penting. 

Serabut, hari-hari dok fikir apa nak letak dalam cerita orang, nak suruh lazat je bila bercanang. 

Hari-hari dok pikir orang tu pakai apa, orang tu sibukkan apa, kenapa orang tu dah berubah, kenapa orang tu sombong, kenapa orang tu selalu mengelak, kenapa orang tu selalu nak cari salah orang lain, kenapa orang tu bercakap macam tu. kenapa? kenapa?? KENAPA??? 

Sampai satu saat tu kain sendiri tersepit, masih lagi tanya KENAPA orang tu macam tu??? 
Nak ker?? diri sendiri yang rugi. Baiklah tengok kiri, kanan, belakang, depan, atas, bawah kita sendiri.

Kenapa sibuk nak cari salah orang, keburukan orang, keaiban orang dibuka, atas alasan kita bukan sebulu dengan dia??? KENAPA jurang tu dibina??

Kalau tanak bagi SERABUT tak payah fikir pasal dia...
Kita sibuk fikir KENAPA apa lagi yang nak dilontarkan untuk orang tu.
Tapi dia hari-hari membawa semangat yang berlainan untuk dikilik.
Dia tak bawa kita masalah pun dah SYUKUR.
Dia dengan dirinya sendiri.
Alasan dia untuk berjaya, tak nak lagi menyusahkan orang sekeliling. tapi masih lagi orang sibuk meletakkan KENAPA pada dia.
Kita sangat asyik melontarkan kata-kata yang mungkin sebahagiannya adalah untuk diri kita sendiri, tapi kita masih buta untuk menilai, masih pekak untuk didengar, masih malas untuk bergerak ke arah kebaikan.

Dia berubah mungkin ke arah kebaikan, tanak ke tiru, jalan sekali ke arah kebaikan yang dia cipta??

Kalau ternyata dia salah, kita yang betul kenapa tak nasihatkan dia.

Kenapa tak tolong tunjukkan kebenaran tu. Kalau ternyata kita yang betul.

Mungkin betul, dalam berSAHABAT, yang paaaaling susah adalah untuk betulkan sahabat kita kalau dia salah..

Sangat susah, kita mungkin tanak bagi dia tersentuh, tapi sekurang-kurangnya kalau dia tersedar kita yang akan dia cari untuk letakkan tanda TERIMA KASIH kerana menjadi SAHABAT nya yang paling SETIA. 

Tapi kita tidak masih lagi meletakkan KENAPA didepan perbualan kita.

Kalau bukan kita yang saling mengingati antara satu sama lain, siapa lagi???


SAHABAT bukan untuk diletakkan KENAPA, tapi untuk saling INGAT-MENGINGATI..

p/s: take note untuk diri sendir.minta dijauhkan kalau diri sendiri meletakkan KENAPA untuk seorang yang bernama K.A.W.A.N , S.A.H.A.B.A.T......