Kawan Baek

Wednesday, 11 December 2013

Welcoming TDM

assalamualaikum.
malam ni welcoming TDM diadakan.seperti biasa surau menjadi tempat perjumpaan kami untuk apa-apa aktiviti. Alhamdulillah.semalam WELCOMING TDM dah dibuat tapi for part ONE only, so kami yang dah di kategorikan sebagai senior kata kau ni diadakan malam lain pula.Kenapa turn we all malam ni,bukan sebab di anak tiri kan tapi, ye la,we all kan dah banyak semester menjadi penghuni tetap untuk kolej nie so tak payah nak membebel banyak kot pasal RULES & REGULATIONS kat kami.hihi biasa lah part ONE ni semua baru bagi diorang so kene ambil time yang khusus buat diorang paham apa itu yang dinamakan RULES & REGULATIONS.

SEPERTI biasalah welcoming TDM,memperkenalkan JPK baru(kalau ada yang baru)dan lagi memperkenalkan fellow dan juga sepatah dua tiga empat lima kata dari beliau.Semester kali ni masih lagi dipegang oleh fellow yang lama iaitu EN.ZAFIAN a.k.a en.Zaf yang comel gitu.hihihi Manakkala pn.Mas Ayu Diana dah tak jadi fellow kami diatas sebab..adalah sebab beliau sendiri.hihihi lagipom pn.Mas ada baby kecik.

So yang lain-lain cerita pasal...yang sama kena jaga sahsiah rupa diri,dan cuba untuk ikut RULES & REGULATIONS yang diberi.So jangan cakap banyak ikot je.Kalau nak list kan satu-satu agak banyak...

Haa ada benda baru kat sini.alhamdulillah ada peningkatan.dengan ini diumumkan bahawa bacaan YASSIN setiap malam JUMAAT berkuatkuasa bermula minggu ini yea. So stat dengan level satu & dua sampailah seterusnya. Bagus jugak cadangan ni,tak de la masa kita terbuang macam tu je.Selalu dok mengaji sorang-sorang je,tapi lepas ni dah boleh baca ramai-ramai lagi seronok dan boleh menghayati dengan lebih mendalam lagi rasanya. oke JPK kerohanian kali ni lebih jitu dalam menjalankan tugas yang diamanahkan oleh beliau. SYABAS

Oke rasanya setakat ni dulu.

Tuesday, 1 October 2013

Sunday, 29 September 2013

Wednesday, 25 September 2013

Friday, 20 September 2013

Dream

Selamat malam semua.

wah hari ni penat 
1Citizen berlalu
tapi esoknya still ada
satu lagi sesi.
Dengan tenet slow bagai siput sedut kau nyah
hihi tapi xper 
dah settle registration sume.
Dah settle sume
acik  cite apa itu 1Citizen oke.


Urmmm

DREAM

i have a dream...
*
**
***
****
******


oppps ada satu khabar angin
satu lagi novel akan dilayar perakkan.
omo omo.
acik suke novel ni


#iwishhim

Wednesday, 18 September 2013

~Friends Eternal~


u are tru friends,
that i want u to know,
our loves for each oTheR,
has helped us to groW.
we've been trough some tough times,
but we've made it trough,
the only one i ever trusted was u.

u heleped me trough anger,
u've chaswd away fears.
u held mw trough sadness,
and kisses away tears.

u stayed by my side,
when da world turned away.
u help me see joy
when the skies were all gray.

u were da rainbow
at the end of da stOrm.
u help me b diffrent
when i shoudn't conform.

u held my hand
when u knew we would fall.
every heartache,
u saw me trough it all.

i'm not sure 
i'm always da best friend to u,
i know i'm not perfect,
but this much is tru.

when life gets u down,
n there's nowhere to turn,
i'll help u trough and
i'll share ur concern.

i'll try my best to return every favor,
when ur'r sure that u'll drown,
then i'll b ur lifesaver,
even if we both go down.

whatever we sink or swim
doesn't matter at all,
juz know that i'll b there
whenever u call.

i'll put u out
when life pulls u under.
i'll b the sun
when there's lighting n thunder.

n when it's all over,
n we've fought every war,
there's one thing i promise,
of this i am sure,
when da times comes,
that we're put to our rest.
Be sure that u know that,
My fwenz, u're da best.

and if there is Heaven
then i know u'll b there,
thet if u die 1st 
then u'll hear every prayer
n soon i'll join u,
but juz know until then.
That i'll miss u each day 
till i see u again.

At the end of da tunnel,
u'll b my guiding light.
U'll lead me to Heaven,
away from the night.

we'll b there together,
and we'll never grOw Old
and wE'll walK hanD in hAnd
on da streets paved of gold.....

juz to all my fwenz...
thank's alOt...
muahhh...

#hafal mende ni masa zaman politeknik dulu.
#POLISAS dihatiku(boleh tak)

Kau Memang..

Kejam nye awak.Tolongla jauhkan dia dari saya sekejap pom jadilah.Hilangkan saya pom takper asalkan tak dengar apa -apa pom tentang dia.Sesungguhnya saya tak suka dia
.
.
.
.
.
.
.
.
***
#mood:kau sangat parody

Wednesday, 11 September 2013

Edit Picture!!!

oooohoiii.
ha
Assalamualaikum semua
Kita takda ingstagram.
haha eja pom tak berapa reti
ada hati nak beringstagram
huh
tetiba emo kan.
bukan apa saja je nak buat crite
hari ni jadual tak berapa nak padat
petang pukul tiga baru ada kelas
tapi sebelom pukul tiga dah pegi library ulangkaji la kononnya
tapi melalut ke benda lain.
ye la dah ada wifi free 
so apalagi serang la kan.
kelas hari ini ada Quiz.
soklan pom miss ambil dari tuto book.
so macam dah terkesan apa yang bakal berlaku
naseb baik dah buat soklan,so boleh la jawab
alhamdulillah.

Malam pulak having bengkel FINANCIAL ANALYSIS 
with Sir ensem lagi bergaya
SIR FAIZ
hehehe

penat pom takper 
berbaloi la jugak
sebab happy je waktu bengkel tu berlansong.



#opps.abaikan gambar kat atas.
#hobi baru

Tuesday, 10 September 2013

Be What You Wanna Be

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
I know that we all got one thing
That we all share together
We got that one nice dream we live for
You never know what life could bring
'Cause nothing lasts forever
Just hold on to the team you play for

I know you could reach the top
Make sure that you won't stop
Be the one that you wanna be
Now sing this with me

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

We may have different ways to think
But it doesn't really matter
We all caught up in the steam of this life
Focus on every little thing
That's what does really matter
Luxury cars and bling that's not real life

I know you could reach the top
Make sure that you won't stop
Be the one that you wanna be
Now sing this with me

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

Last year I used to dream about this day
Now I'm here I'm singing for you
I hope I could inspire you
'Cause I've got all the love
'Cause I've got all love for you

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

Doctor actor lawyer or a singer
Why not president be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be

#Keep on playing this. Moga-moga semangat baru sentiasa datang.

Thursday, 5 September 2013

NAK BEKU??

Seriesly.memang nak jadi beku sekejap.
Kenapa?
Sebab tanak pikir apa pasal tangunggjawab sebagai wakil kelas.
Kesian korang-korang sebab dapat wakil kelas yang kurang bertanggungjawab
Sedikit di semester ini.
Mengaku diri ini sedikit lalai dalam menunaikan
Tanggungjawab yang diberi.
Salam kemaafan diberi dari hujung rambut sampaila hujung kaki.

Dari semalam sampaila hari ini.
Semua kerja dirasakan berat untuk dilaksanakan.
Bebanan demi bebanan terasa di bahu.
Maaf sekali lagi.
Kurang prihatin dengan mesej yang diberikan.
Dan sedikit kelambatan dalam melaksanakan tanggungjawab itu.

Korang mesti bengang kalau ada wakil kelas macam ni kan.
Seriesly, rasa menyesal,kesal,tak bertanggungjawab semua
terkandung dalam diri.
Sampai sekarang rasa bersalah tetap ada dengan korang.

Ya Allah hilangkan sekejap rasa yang tidak tenteram dalam hati ini.
Moga-moga hati ini dapat terima dan berfikir untuk seketika setiap ini  kekhilafan dalam diri.
Mohon maaf sekali lagi.
Tak mampu untuk diluahkan dengan korang.
Bukan takut tapi sedikit rasa malu kerana tidak dapat melangsaikan amanat yang dipikul.

Thursday, 29 August 2013

Muhasabah Diri

Biarlah dia yang pergi dari hidup kita.
.
..
Cukuplah dengan segala tangisan
.
..
...
....
Redha dan tabahlah kamu

Wednesday, 28 August 2013

Kami Si Twin

Salam semua..
Hadoiii macam penat jer hari ni. padahal tak der kelas pom. Hehehe penat-penat pom hari ni terbuat jugakla assignment madam Sukuriyyah acik yang cantik tu. Dia memang cantik.Puji sikit moga-moga dapat la markah lebih.
So hari ni lepas je buat assignment tangan gatal nak update ataopom kata lain makeupkan bloh.hahaha.So picture kat bawah tu menunjukkan blog acik dah siap dimakeupkan, SIMPLE je.Sebab acik suka yang simple.HARUSLAH.Tapi lepas siap makeup, login twitter jap tengok-tengok eh sama la baju diorang nie.Amacam cantik tak? Tapi rasenya takder secantik blog-blog blogger yang awesome tu.Macam yang acik cakap i loike SIMPLE.hehehehe jangan marah.

So,merewanlah dengan blog ngan twitter kite.
.
..
...
....
.....
......



nie twitter kite.kalau nak follow disilakanlah


Picture kat bawah ni menandakan acik teringin benor nak twin.
macik dua orang ni anak sedara acik ...



the twin..

p/S :bErharap..

Tuesday, 27 August 2013

Thursday, 25 July 2013

JADUAL PADAT

SELAMAT 

BERKURSUS 

PRA PERKAHWINAN

ROOFTOP PRINCE

Latetly saya tengah layan movie nie.
Hebat,Sweet,Loving,Caring,
AWESOME.


ni antara watak dalam ROOFTOP PRINCE tu


sweetkan diorang....


pacik nie ensOm




alaaaaaa sweet mueeeewtt nye


ni last skali bila both of them jumpa balik


hehehehe

#oke bye...

Selamat malam..







Dah Tua

Salam,
Sebenarnya lama dah acik nak bagitahu 
tapi tak berkesempatan untuk berceritaa
almaklumlah,lately ni kan acik bizi cikit kan
So nak blogging tu susah la kan.

Tajuk entry kat atas tu menandakan yang acik nak g tahu bahwasanya
acik dapat lagi sorang anak buah baru
namanya NUR UTHIA JAZILAH...
nama pom dah comel 
harap-harap one day bila
uthia dah besar boleh tolong mama ngan abah yea sayang.

Ikhlas dari acik:

Semoga cepat besar,boleh bahagiakan orang tuamu ye 
my dear



Wednesday, 24 July 2013

ROYAL BABY



I WISH.
HAHAHAHA.


JUAL BELI

"Salam, ada sape-sape nak beli kuih?"

"Wsalam,tanak la akak, terima kasih"

"Oke.trima kasih ya"

Ohhh dialog ni diulang hampir tiap-tiap malam oleh acik, 
semata-mata nak habeskan jualan kami untuk hari itu, kalau tak habis jugak alamatnya kami yang habiskan oke.
So nak tak nak kena habiskan jugak.
Hehehe.
Tak per sekarang ni kami sedikit berkorban untuk capai matlamat kami iaitu untuk dapatkan sejumlah wang yang cukup besar iaitu RM1600.

Kami tujuh orang ni memang struggle lebih kalau nak dibandingkan dengan rakan dari kelas yang lain. Tapi yang pentingnya apa yang kami dapat dari pengorbanan ini cukup untuk menyedarkan kami bahawasanya KERJASAMA antara kami sangat-sangat penting. Kalau takde la kerjasama ni acik rasa kami semua takkan dapat nak capai apa yang telah kami rancangkan. 
Ada la jugak acik dengar-dengar dari budak-budak kelas lain yang teamate diorang ada yang tak buat kerja, kalau ramai-ramai pom tak boleh jugakkan. Tapi kalau ada yang syok senriri pom tak boleh pakai jugak. Acik ni boleh dikira beruntung jugak la ada clasmate,teamate yang boleh diharap,boleh dibawak berunding,sangat bekerjasama, kalau ada yang terselisih faham tu faham-faham sendiri la(ada jugak).tapi kami tak cepat melatah.Tabahla hadapinya ramai-ramai(takramaimanapom7orangje) 
Kami harap apa yang kami rancangkan,draftkan tercapai nanti.Walaupom tak banyak tapi sikit sebanyak boleh atasinya.


#kamiwondergirls,

C.E.M.E.R.L.A.N.G.G.E.M.I.L.A.N.G.&.T.E.R.B.I.L.A.N.G

Tuesday, 23 July 2013

KURSUS KAHWIN

Jom JOIN

"Eh dah sedia nak kahwin ke?"

"Tak la hanya buat persedian awal la"

"Ooooo ingat kan dah nak kahwin tadi"
"oke"

"Nak kahwin apanya, calon pon takdak g"

"Ooo oke pegi r cari"

"Ingat cari calon macam cari kuih onde-onde kat bazar Ramadhan erk?"

"Bukan erk?"

"Hahaha kalau la macam tu kan..hari-hari tukar parner r jawabnya"

"Kenapa plak?"

"Ye r hari ini bazar ramadhan kat Machang, esok bazar Ramadhan kat Stadium, pastu lusa pasar kat tepi umah senirik...jawabnya ramai r laki ka"

"Heeheheh, a'ah kan. Betul jugak"



Saturday, 20 July 2013

Part 5

bangun pagi macam-macam feel ada,

"Tanak pegi kelas hari ini"

tapi bila teringatkan lecterer ohwsem @ hensem, lalu hati pom berbisik
dengan perlahan.

"Rugi nye la kalau kau tak pergi kelas hari ini azie".

Hari-hari aku nie berperang dengan perasaan sendiri, perasaan tanak pergi kelas.
Dengan alasan sangat PENAT.

Kenapa alasan PENAT tu sentiasa ada erk??
Entah la memang lumrah manusia yang penuh alasan yang direka-reka.

Tapi lately ni memang aku penat sangat pom. Penat dengan macam-macam benda yang kena buat.
Dan disebabkan oleh alasan PENAT tu la, ALLAH turunkan aku sedikit kelemahan.
Aku disahkan DEMAM yang aku rasa paling melampau untuk 23 tahun nie.(hahaha).
Sungguh aku tak sangka yang dalam kesibukan melakukan banyak kerja,aku boleh demam.
Yang tang demam tu takpe lagi,
yang kemuncaknya bila tidor malam aku akan mengalami cramp kaki yang melampau.
yang ni pom sama, mana ada sebelom ni aku cramp kaki oii.
Baru aku tahu macammana perasaan ibuku yang hampir setiap malam cramp kaki,
akibat kesejukan.

Serious weii aku tanak dah benda tu berlaku...
Mungkin sebab PERTAMA aku banyak berdiri kowt.
BERDIRI untuk wat onde-onde, BERDIRI  sebab wat aktivit menjual dalam bulan puasa.
menjual pelbagai kuih-muih untuk mengutip dana bagi "MAKAN MALAM" kami yang tak lama
lagi akan berlangsung.
Tarikh dah ada,tempat pon dah tahu,tema pon sama dah tahu jugak.
Tapi part yang tema macam tak puas hati sikit.

Sebabnya....Tema kami '"BACK TO SCHOOL"
Haaa amek kau, mana aku nak cari pakaian macam tu.
Aku ni dah lama tinggalkan dunia yang mencabar tu taw tak. yang ada sekarang nie baju petak-petak,bunga-bunga, kain kosong tu je yang ada.
Mana la aku nak kidnap pakaian back to school nie.
Ada tak sape-sape yang sudi sponsorkan baju sekolah untuk aku???

Pastu pulak macam tak berbaloi bagi kami yang kena kutip RM1600 untuk 7 orang.
kalau nak dibandingkan dengan kelas yang mempunyai ramai around 27 orang satu-satu kelas.BACK TO SCHOOL macam tak meriah pulak kan.Tapi kami dah dijanjikan dengan A+ untuk subjek ni,kalau kami 7 orang ni berjaya mengutip RM1600.Korang yang ramai jangan jeles dengan kami tau,(hehehe)
Tapi nak dapatkan sebanyak tu memang sakit la sikit kan.So terpaksa kami berkorban banyak benda untuk capaikan.Apa yang kami buat untuk dapatkannya dengan menjual kuih-muih (hasil air tangan kami sendiri), menjual pelbagai barangan kosmetik,penjagaan badan dari atas sampai bawah, menjual brooch dan macam-macam lagi.Nampak macam penat kan,tapi itulah yang kami kena lakukan.

Friday, 21 June 2013

PERASAN

Normal tak bila kita rasa orang di sekeliling kita perasan atau pun sangat melayan perasaannya.
Padahal benda tu hal kecik jer.
Rasanya budak form 1 pom boleh settlekan benda tu,(mesti budak tu terover jugak).
Tapi orang cakap baik ignore je kan benda yang -ve ni.
Tak payah dok pikir sangat.
Kau baget boleh sedia kalakan poblem kau kalau kau dok citer kat orang.

Huh...

Cuba lah muhasabah diri dulu. cermin la masa lalu.
Undur balik,,please saya mohon dengan anda.
Jangan sampai saya rasa akan menyampah dengan diri anda.
Hope bangun pagi esok kau dah tak ungkit lagi kisah tu oke.

#Lawan sampai sudah

Tuesday, 11 June 2013

Entry dalam perpustakaan



 
cantekkan doodle kat atas nie
kalau korang nak tengok yang banyak lagi pergi la kat sini
 
 
pasti korang menyukainya

Friday, 12 April 2013

Last Paper

assalamualaikum semua.
waanamapak tak macam meriah nye salam malam ni kan???
korang nak tahu kenapa, tak payah bagitaw kot sebabnya kat atas tu dah terpampannnngg
lagi bersuluh tajuknya kan.
Meriah gile kan..
esok petang tepat jam 5.15 petang.
SITI NADZIRAH BT CHE AB KADIR @ yang pemes dengan panggilan
 ACIK NADZIRAH ni will be freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
hahhahaha ayat paling kejam yang acik penah wat.(hoh betol ke???)
hahahah oke.. so malam ni acik nak study dulu..
pulun sampai habis MGT345 untuk this semester.
next semester datang dengan azam yang baru oke.
petang esok tutup buku lama untuk this semester.......


 banyaknye nota kiteee


EXAM DAH HABESSSS!!!!

 
  
life memang beautiful lepas niee

Monday, 8 April 2013

Pada Saat Kita BERKATA….




Pada saat kita mengatakan MOOD untuk belajar hilang sebab rakan kita pinjam buku kepunyaan kita, kita lupa yang sahabat kita pernah keluarkan duitnya untuk belanja kita makan waktu poket kita kosong tidak berduit dulu. Pada saat itu, kita lupa jasa baik dia pada kita..

Pada saat kita mengatakan teman sebilik kita seorang ‘tidak pembersih’,  sahabat kita mengatakan yang kita rajin belajar, taat kepada perintah ibu bapa dan  menjaga hubungan dengan ALLAH. Tidak pernah sekali pun dia mengatakan perkara yang tak baik tentang kita. Tak pernah sekali dia membuka aib kita kepada orang lain.

Pada saat kita mengatakan yang rakan kita seorang yang pelik, suka berpura-pura dan busuk hati, rakan kita sedang sibuk menguruskan kenduri doa selamat untuk menyambut hari lahir kita. Rakan kita sanggup mengeluarkan wang belanjanya sendiri untuk memastikann hari istimewa kita itu berjalan dengan lancer supaya kita gembira.

Pada saat kita mengatakan yang kawan kita tak pernah bangun lebih awal daripada kita justeru dia selalu menyusahkan kita kerana kita terpaksa mengejutkan dia setiap pagi, kita lupa sahabat kita tak pernah beritahu orang lain yang kita pernah mengambil hak dia tanpa pengetahuannya. Kita pernah pinjam wang dia tapi lupa untuk memulangkannya semula. Sahabat kita tak pernah mengungkit hal itu.

Pada saat kita berkata di Facebook, “hari ini aku sakit hati dengan sahabat aku kerana dia menyorokkan barang aku (kononnya) untuk suka-suka”, sahabat kita pula memberitahu orang lain bahawa kita adalah orang yang sangat hebat, kuat pendirian agama dan mempunyai kepimpinan yang menyerlah.

Pada saat kita mengatakan sahabat kita tak pernah gosok baju sebelum ke kuliah, malas mandi dan kuat tidor, kita lupa sahabat kita pernah bekalkan kita ubat waktu kita demam teruk dulu dan bersengkang mata semalaman menjaga kita.

Adakah anda tahu sahabat anda sentiasa bersangkan baik dengan anda? Tahukah anda pada saat anda mengatakan sahabat anda itu dan ini, sahabat anda pula memuji anda???

Kita selalu beranggapan bahawa sahabat kita sangat tidak memuaskan hati kita. Tetapi tahukah kita bahawa adakah sahabat kita berfikiran seperti kita? Walaupun setiap hari kita juga melakukan perkara yang tidak menyenangkan hatinya juga?
Sama-samalah kita muhasabah diri dan selalu menungkan apakah kita sahabat yang terbaik untuk sahabat  kita?



Wednesday, 27 March 2013

saya sayang anda!!!

salam senua,
fakta ni betul saya tak tahu nak ungkap dengan kata-kata yang sangat simple.
tapi ketahuilah saya sangat sayang anda.
saya tahu saya bukan kawan yang setia untuk anda.
tapi saya tengah berusaha ke arah itu.
walaupom kata-kata itu bukan ditujukan untuk saya.
tapi saya sangat terkesan dengan kenyataan itu.
saya ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kepada anda
andai diri ini tidak sempurna dalam menjalani kehidupan
sebagai sahabat anda.
Dah lama ingin saya ungkapkan bahawasanya saya SAYANG anda,.
IKHLAS dari hati saya sebagai sahabat anda.

KITA KAWAN SAMPAI JANNAH :)