Kawan Baek

Thursday, 16 August 2012

Selamat Hari Raya...

Assalamualaikum semua.
         Macam excited je kan tulisan acik malam nie.heheh tetiba nak wat entry.tapi memang patot pom buat entry sebabnya lepas je log in blog tadi xpasal-pasal terbersin la plak kan.tu tandanya blog acik ni dah lama xhadir dengan entry baru kan.So ape citer sekarang?hah?citer raya ker?ooo raya erk.chopp! nak tanya korang punyer puase penoh ke atau ade yang dah tampal.hehehe.kalau xder alhamdulillah la kan.tapi kalau ada nak wat cner kan.ganti je la jawabnye. So apa macam dengan korang punyer persiapan raya.mesti dah oke kan.ye la tinggal berapa hari je lagi.mesti masing-masing dah pasang angan-angan reaksi apa yang nak buat bile time pakcik ensem kat tb nak umumkan raya kan.hihi korang mesti dah rindu ngan die kan.
         Entry kali ni, acik nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua yang baca entry ni ataupom terpandang ataupom terlihat ataupom terklik.hehehehe.macam-macam kan.Urmmm raya kali ni apa citer.citer die macam biasa macam taon -taon lepas jugak. Tapi raya kali along acik beraya kat Kelantan iaitu merangkap umah abah acik la kan.Angah pulak die cakap pagi lepas semayang raya baru nak datang umah acik. Alang pulak dah sah-sah la kan beraya umah mentua die merangkap umah suami die.Isha pulak memang terang lagi tak payah nak suluh-suluh beraya umah abah coz dia memang kene beraya kat umah abah jugak.hehehe.alasan yang tak boleh diterima pakai oleh semua.Sapa lagi yang  tinggal? urmmm sapa lagi acik la kan.acik kali beraya kat umah suami acik la kan.eh eh eh.chop!!! bila masa hang nikah? belom lagi oke.calon pom xdop.ada hati nak nikah kan.hehehe.pastu nak raya kat mana nie.dah sah la ko kene beraya kat umah abah.memang wajib dan xleh sunat-sunat oke.adeq acik pom sama la beraya sekali jugak.
           Hehehe.nak cakap lagi mood raya kali ni penuh dengan gembira(gembira?)owh tompang gembira oke.sebab? sebab nya raya ke-lima ni kawan acik yang satu sekolah satu kampong dan bukan duduk umah yang sama akan menamatkan zaman bujangnya dengan pilihan hatinya.owh  xdak la kawan acik lagi sorang ni.Semoga berbahagia lah hendaknya cik Atiera Hamid ya.Acik tompang gembira dengan berita ini oke.padahal dalam hati teringin jugak kan.ye la sapa yang x teringin kan.future hasbeng die cikgu kat salah sebuah sekolah di johor.tapi future hasbeng dia orang kelantan jugak cuma mengajar kat sana je.Bila acik tanya:lepas ni ko kene pindah ke Johor ke wei,?? dia dengan tanpa segan silu pom menjawab: xdak aih aku memang nak dok Kelantan dia je yg pegi johor...owhhhh pastu tinggal sorang-sorang r dia.. yelah dia jawab..hehehehe.beznya la kawin-kawin ni kan.(gatalnya nak kawin).

So rasanya dah abes kot melalak tak tentu pasal nie.Last but not least.
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN dari acik sekeluarga.tak kira korang ada kat mane.raya tetap raya oke.



No comments: