Kawan Baek

Thursday, 16 August 2012

Selamat Hari Raya...

Assalamualaikum semua.
         Macam excited je kan tulisan acik malam nie.heheh tetiba nak wat entry.tapi memang patot pom buat entry sebabnya lepas je log in blog tadi xpasal-pasal terbersin la plak kan.tu tandanya blog acik ni dah lama xhadir dengan entry baru kan.So ape citer sekarang?hah?citer raya ker?ooo raya erk.chopp! nak tanya korang punyer puase penoh ke atau ade yang dah tampal.hehehe.kalau xder alhamdulillah la kan.tapi kalau ada nak wat cner kan.ganti je la jawabnye. So apa macam dengan korang punyer persiapan raya.mesti dah oke kan.ye la tinggal berapa hari je lagi.mesti masing-masing dah pasang angan-angan reaksi apa yang nak buat bile time pakcik ensem kat tb nak umumkan raya kan.hihi korang mesti dah rindu ngan die kan.
         Entry kali ni, acik nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua yang baca entry ni ataupom terpandang ataupom terlihat ataupom terklik.hehehehe.macam-macam kan.Urmmm raya kali ni apa citer.citer die macam biasa macam taon -taon lepas jugak. Tapi raya kali along acik beraya kat Kelantan iaitu merangkap umah abah acik la kan.Angah pulak die cakap pagi lepas semayang raya baru nak datang umah acik. Alang pulak dah sah-sah la kan beraya umah mentua die merangkap umah suami die.Isha pulak memang terang lagi tak payah nak suluh-suluh beraya umah abah coz dia memang kene beraya kat umah abah jugak.hehehe.alasan yang tak boleh diterima pakai oleh semua.Sapa lagi yang  tinggal? urmmm sapa lagi acik la kan.acik kali beraya kat umah suami acik la kan.eh eh eh.chop!!! bila masa hang nikah? belom lagi oke.calon pom xdop.ada hati nak nikah kan.hehehe.pastu nak raya kat mana nie.dah sah la ko kene beraya kat umah abah.memang wajib dan xleh sunat-sunat oke.adeq acik pom sama la beraya sekali jugak.
           Hehehe.nak cakap lagi mood raya kali ni penuh dengan gembira(gembira?)owh tompang gembira oke.sebab? sebab nya raya ke-lima ni kawan acik yang satu sekolah satu kampong dan bukan duduk umah yang sama akan menamatkan zaman bujangnya dengan pilihan hatinya.owh  xdak la kawan acik lagi sorang ni.Semoga berbahagia lah hendaknya cik Atiera Hamid ya.Acik tompang gembira dengan berita ini oke.padahal dalam hati teringin jugak kan.ye la sapa yang x teringin kan.future hasbeng die cikgu kat salah sebuah sekolah di johor.tapi future hasbeng dia orang kelantan jugak cuma mengajar kat sana je.Bila acik tanya:lepas ni ko kene pindah ke Johor ke wei,?? dia dengan tanpa segan silu pom menjawab: xdak aih aku memang nak dok Kelantan dia je yg pegi johor...owhhhh pastu tinggal sorang-sorang r dia.. yelah dia jawab..hehehehe.beznya la kawin-kawin ni kan.(gatalnya nak kawin).

So rasanya dah abes kot melalak tak tentu pasal nie.Last but not least.
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN dari acik sekeluarga.tak kira korang ada kat mane.raya tetap raya oke.



Sunday, 5 August 2012

tak dak title

Fuhhhh.. berhabuk giler kot blog nie kan.hehehehe.sikalang manyak cibuk maaa(padahal xcibok manapom)kali ini cerita agak sensitip siket kot.hati macam terbakar siket.rasa macam dah tak terluah ni pom.perlu ke ko nak g citer kat semua orang yang ko sekarang dah bahagia.ya aku turut bersyukur jugak kalau ko bahagia.ak nak dengki?x la kot.aku tak kisah sangat kalau kau nak share,tapi ingat la jugak hati & perasaan orang tu.ko ralik jer dk bercerita tentang itu tentang ini,pasal orang itu pasal orang ini.entah kadang-kadang aku rasa macam aku ni dah jadi talam bukan setakat dua tapi dah tiga empat lima puloh enam kot.(ada ke?)ntah buat-buat ada sudah kan.pastu engkau bukan setakat bercerita kan tapi siap lagi menyindir & menyindir.eee aku dah la memang tahap gaban tak suka kat engkau,boleh lagi engkau cakap macam tu kan.eee ko memang r. sangat tak suka taw x.pastu pulak ko nak citer pasal 'kawan kita', ye yang tu lagi satu...dah orang tu memang 'berperangai' nye memang macam tu ko tak yah lah lagi cakap pasal dye macam tu kan.pasrah je lah kan.kalau dye setakat macam tu 'ingat' kat ko , oke ko kene r belajar menerimanya dengan hati terbuka yea. pleaseeeee la i'm begging youuuu.UNDERSTAND laa. tak semua orang ada 'perangai' macam ko taw x. Aku rasa kalau semua orang 'perangai' macam ko memang lingkoppp r. semua orang ada 'perangai' diorang yang tersendiri oke.

Pasal JODOH.oke yang tu aku memang paham benor r.dah TUHAN masih lagi tanak tunjukkan aku siapa jodoh aku kan so ko xpayah r nak suruh aku pegi nak terhegeh2 tanya kat orang nak ke kat aku ni.nape nak sangat cakap aku nie tak beruntung macam ko kan.dah engkau memang beruntung so cubalah belajar bersyukur sikit kan.malam ni aku rasa macam nak meletop dah wei dengan 'perangai' ko ni.naseb baek kau masih lagi aku anggap 'kawan' aku.jujur la aku cakap aku memang dari dulu lagi memang tak berapa nak berpuas hati dengan kau taw x.dari zaman berzaman r kiranya nie.bling-bling sangat la engkau ni.mungkin aku ni tak sesempurnanya engkau pom.

Dah cukup la dulu setakat ni ye.aku pom tanak pahala puasa aku hari sampai kat engkau,hihihihihi