Kawan Baek

Thursday, 26 April 2012

Debarab Hati.

Assalamualaikum blogger-blogger semua.(chewah ayat penuh kot ini malam)hehe.i like i like.
Acik harap korang semuanya sihat-sihat la hendaknya idok.hehehe.
Malam ni lagi sekali berblogwalking.dah penat jalan-jalan rasa macam nak tulis something lah.
Dup! Dap!..
Hati makin berdegup menandakan hari nak hujan..
eh boleh pulak yea
Sebenarnya hati malam ni sedikit tidak senang.
Sebabnya terlalu sangat memikirkan pasal result yang akan meletup pada
keesokan harinya.
Tapi en.imran cakap pihak universiti dah emailkan dekat student diorang
dalam pukul 1am
So,kalau sapa-sapa yang terasa tanak bangun esok hari,
sila la tunggu hingga pukul satu pagi nak tengok result yea.
Sama ada result korang gempak ke gempuk ke,
kena la redha yea.
Sebab itu adalah hasil yang telah kita tanam dalam
beberapa yang lalu.
Untuk semester ini tak harap sangat,
tapi berharap jugak la.
Sekurang-kurang nya berterusan la sampai
ke akhir semester yang akan datang.

Bukak FB ramai kawan-kawan yang dok sebok - sebok cakap
pasal result.
Sungguh baca je post diorang,
terasa nyilu je,
macam ada something yang akan berlaku.
Harap- harapnya keputusan molek la yea.
Sama-samalah kita berdoa semoga ALLAH
sentiasa menemani kita,













Tengok nak tido pom tak senang taw.(tapi lena je nampak kan)



Semoga Allah tetapkan iman kita semua.
Kat sini acik sertakan sekali doa untuk hilangkan debaran di hati...


Sama-sama kita baca untuk hilangkan dan tenangkan kita ya.

Bak kata pepatah kat bawah ni......


Okelah acik pom dah tak larat mata nie.(baget nak tunggu pukul 1am, tapi takut jem)
Pesanan acik senyum sokmo.....




Opppppsss....
ada lagi la..........
petang tadi asyik terfikir pasal dia je....
hehehehe
Sape- sape???


Oppppsss!!
No!No! No!
Bukan dia oke....
hehehehe....



Wednesday, 25 April 2012

Cik Diari Hati.....

"Sorry, bang!"
"Apa abang-abang?
Saya nak awak basuh kasut
saya yang dah awak pijak ni!Esok
petang saya nak kasut saya kering!"

Entah kenapa hanya kerana sepasang kasut
Vans berwarna putih, Shafwan mula melancarkan
perang dengan Aina Azzalea.

"Hei! Saya tak terima ni! Baju tu dah jatuh, dah kotor.Basuh balik!"

Selalunya apa yang akan terjadi apabila senior bertemu junior? Ya....Buli!Hanya
kerana satu kesalahan, memijak kasut putih Vans Shafwan,merebak pula ke
kesalahan yang lain. Bertubi-tubi denda yang dikenakan oleh Shafwan, si pelajar
tahun tiga.Azzalea harus menurut perintah kerana dia masih dalam minggu
orientasi dan shafwan itu Ketua majlis perwakilan Pelajar (MPP) di kolejnya.

"Kaki encik yang tendang,jadi suruh kaki encik yang basuh balik baju-baju encik
yang bau luluk ni!"

Dalam menurut perintah Azzalea melawan juga.Itu yang membuatkan Shafwan
sengaja mahu menaikkan darah Azzalea kerana dia geram pula apabila Azzalea
boleh menjawab dengan wajah yang selamba.Bagi Azzalea.segala protesnya biar Cik
Diari Hati sahaja yang tahu.

Hubungan mereka tidak berakhir selepas tamat minggu orientasi.Bermula
dengan nota misteri,gaduh-gaduh manja antara mereka,semakin parahdan
berantakan pula jadinya.Semua tu angkara ferdi.Ferdi tidak mahu hubungan
mereka tamat di situ sahaja. Sebelum apa-apa terjadi, dia mahu melunaskan satu
misi. Lalu rancangan mula diatur.

Bila bunga-bunga bahagia kelihatan, ada pula yang tidak senang. Rihanna men-
tur rancangannya pula, untuk memisahkan mereka berdua. Bila kecewa menguasai
Azzalea, dia terlupa diari kesayangannya tercicir di laman. Semua rahsia hati
sudah terjawab kini. Diari itu sudah tidak  boleh dipanggil diarilagi. Si pembaca
tersenyum dan cuba menawan kembali hati si pemilik diari. Mungkinkah episod
cinta bermula? Atau yang belum mula akan berakhir? Cik Diari Hati ada jawapannya.....


keliru

salam.dah lama xmenjengah ke sini.
fuhhhhh!!!
dah banyak habuk rupanya...
keliru nya.sangat keliru ni
seingat acik baru berapa hari xmenulis tapi function blog ni macam susah la plak.
nampak nye banyak lagi kene belajar nie.



Bulan April dah nak habes pom.Hari ni dah 25hb....dua hari debaran makin terasa...
27hb ak menatimu....